O firmě, úvodní stránka Novinky, akce Prodej prezentační techniky Pronájem prezentační techniky Kde nás najdete
     [+] > PRONÁJEM > OSVĚTLENÍ > PRONÁJEM SVĚTELNÉHO PULTU SGM PILOT3000
     [ CENÍK PRONÁJMU ON-LINE ] [ OBCHODNÍ PODMÍNKY ] [ OBJEDNÁVKA PRONÁJEM ]

Obrázek světelného pultu SGM PILOT3000

Pronájem světelného pultu SGM PILOT3000    Informace v PDF

Pilot 3000 je vybaven nejnovější dostupnou technologií jako je barevný dotykový LCD displej, grafické uživatelské rozhraní (GUI), otevřená architektura software, CompactFlash paměťový slot pro ukládání dat, USB konektivita atd. Tento sofistikovaný pult je ideální pro řízení malých i velkých osvětlovacích systémů. Vybaven je dvěma DMX výstupy (umožňuje ovládat 1024 DMX kanálů), USB rozhraním pro připojení k PC (chová se jako USB disk), SMPTE, MIDI a audio rozhraním, připraveno je i Ethernetové připojení. Celý pult je možno z hlediska logiky ovládání rozdělit na 3 části – pravou s LCD dotykovým displejem, scrollery, jog ballem (tato slouží k editaci a ovládání připojených svítidel), levou s tlačítky a fadery pro playback registry (ta slouží ke spouštění naprogramovaných scén) a střední s tlačítky pro ovládání pultu. V pravé části konzole je umístěn GRAND MASTER s tlačítkem DBO (BLACK OUT).

PILOT 3000 umí ovládat 1024 DMX kanálů, počet dimmerů a inteligentních svítidel je omezen pouze kapacitou DMX rozhraní. Uložit je možno 999 scén do každého z 20 registrů uspořádaných do 20 stránek – maximálně však 6000 scén v jedné show. Dotykový displej má 3 zobrazovací módy: EDITOR pro editaci parametrů svítidel, CUE LIST pro zobrazení a ovládání uložených scén (cue) a SET UP pro nastavení pultu. Pro programování lze využít "paletizaci" parametrů svítidel, kdy pult rozděluje jednotlivé funkce mezi 6 "palet" (skupin parametrů): INTENZITU, BARVU, POHYBY, GOBA, PRISMY a TVARY (pro tvarovací reflektory). Svítidla lze libovolně skupinovat a pro jednotlivé skupiny pak ukládat konkrétní nastavení palet. Palety i skupiny svítidel lze pojmenovávat a barevně odlišovat. K ukládání slouží velmi jednoduše tlačítko STORE, které na LCD vyvolá nabídku, kterou z funkcí (palet) nastavených editorem chcete uložit. Nabízí rovněž uložení všech nastavených parametrů přímo (uložení kompletního CUE) a vytvoření skupiny svítidel. Možnost použití předem připravených (nebo v definici svítidla uložených) PALET jako základního stavebního prvku jednotlivých scén umožňuje, v případě požadavku na změny, měnit pouze použitou paletu s následnou automatickou opravou ve všech uložených scénách (např. při přestavení polohy světel na scéně lze opravovat pouze pohybové palety). K dispozici je generátor přednastavených průběhů (shape generátor) aplikovatelný na jakoukoli funkci svítidla. Pro ukládání a následné přehrávání je k dispozici 20 stránek, každá po 20 registrech. Prvních 6 registrů na každé stránce má přiřazeno 6 tahů v levé části pultu. Tyto tahy jsou defaultně přiřazeny regulaci stmívání uložených scén. V nastavení pultu lze těmto tahům přiřadit libovolný počet přímo ovládaných DMX kanálů (např. všechny stmívané kanály ovládat jedním tahem).

Definice svítidel lze stáhnout z webových stránek výrobce pultu, nebo jednoduše napsat pomocí libovolného textového editoru v PC (každý definiční soubor uložený v pultu obsahuje stručné vysvětlivky). Definice obsahuje kromě základních parametrů (celkový počet a funkce jednotlivých DMX kanálů) přiřazení funkcí do jednotlivých palet (toto lze v nastavení pultu předdefinovat) hodnoty pro reset svítidla, zažehnutí a zhasnutí lampy, stand-by, locate a hi-lite hodnoty i možnost definovat vlastní palety automaticky "natažené" pultem při "napatchování" svítidla do pultu. Zálohovat lze pult na CF kartu. První zkušenosti z praktického použití pultu ukazují, že najde uplatnění všude tam, kde je potřeba flexibilita a rychlost reakce. Otevřené rozhraní software umožňuje stále doplňovat nové funkce dle požadavků uživatelů.

Vlastnosti:
  • 1024 DMX kanálů
  • 2 DMX výstupy nezávislé
  • 1 DMX vstup (nezávislý)
  • 5,7" dotyková TFT obrazovka s rozlišením 320x240 pro rychlý přístup ke všem funkcím
  • Podsvětlený 80 ciferný LCD displej
  • 20 tlačítek pro přímý přístup k přehrávkám
  • 4 kódovací kola
  • 4 Jog Ball
  • 6 posuvných ovladačů pro rychlé ovládání funkcí
  • Tvořící nástroje
  • Vestavěný mikrofon
  • Komunikační protokoly (DMX 512, MIDI, SMPTE)
  • Připojení do PC přes USB port
  • slot CompactFlash
  • 2 USB zásuvky na světla
  • Rozměry (v x š x d): 135 x 503 x 358 mm
  • Hmotnost: 4 kg
https://www.flar.cz/